ברוך הבא, אורח!! אנא בצע כניסה או הרשמה

יש לבצע כניסה או הרשמה על-מנת להשתתף בדיונים באתר

ייעוץ לגבי DISPUTE ב-PAYPAL
פורסם: 01 אוגוסט 2010 10:12 AM   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  2
הצטרף  2010-08-01

שלום לכולם,

הזמנתי מאיביי אוזניית בלוטות’ מדגם Jawbone Icon במחיר 74.95 דולר + 13.95 דולר דמי משלוח.
השבוע קיבלתי את החבילה, ומסתבר שבטעות המוכר שלח לי אוזנייה אחרת לגמרי, מדגם Plantronics Discovery 975.
עכשיו, שלחתי לו לפני 3 ימים מייל, ולא קיבלתי מענה. במקביל, ראיתי שמישהו השאיר לו פידבק שלילי, בחור שקנה את האוזנייה שאני קיבלתי וכנראה קיבל את שלי במקום, אז הבנתי שהיה בלבול כשהוא שלח את החבילות. שלחתי מייל גם לבחור שכתב פידבק שלילי ווידאתי איתו שהוא אכן קיבל את האוזנייה שלי ואני את שלו.

לאחר שעברו יומיים ולא קיבלתי מענה פתחתי dispute ב-PAYPAL על כך שקיבלתי פריט לא נכון. בפתיחת ה-DISPUTE נדרשתי למלא שדה בו רשום מה ה-Refund שאני מבקש כדי לתת למוכר אפשרות לקבל את זה ואוטומטית לסגור את הדיספיוט.

אני מחפש להימנע מהחזרת המוצר (בעיקר בגלל משך הזמן הארוך שיקח לתקן את הטעות). אומנם זה לא המוצר שהזמנתי, אבל מדובר גם במוצר טוב, פשוט ערכו נמוך יותר. מילאתי בשדה שאני מבקש החזר של 25 דולר.

החישוב שלי הוא כזה - ראיתי ב-completed listing של המוכר שאת הדגם שאני קיבלתי הוא מכר ב-55 דולר (20 דולר פחות), אז כתבתי שאני מבקש החזר 20 דולר על החלק היחסי + 5 דולר פיצוי על כך שאני נשאר בסופו של דבר עם פריט שגוי (ייתכן שאני טועה, אבל זה היה נראה לי דיי הוגן. מה שעוד, אומנם לא הכי קשור, ראיתי שהוא לקח לי 13.95 דולר משלוח, ובפועל עלה לו 10 דולר, אז הפיצוי נשמע לי הגיוני).

מה שבעצם רציתי לדעת זה שאם אני מראש החלטתי ביני לבין עצמי שגם אם אקבל את ההחזר וגם אם לא אקבל אותו - אני מוכן להישאר עם המוצר (למרות שאנסה לקבל, בכל זאת ערכו נמוך יותר), האם זה חכם להתחיל להשתמש במוצר או שבסוף תהליך הדיספיוט פייפאל יכולים *לחייב* אותי לשלוח אותו חזרה?

כלומר, אם לא אצליח לקבל החזר, אני אוכל להגיד “טוב, לא משנה, שלא ייתן החזר ואני כבר אשאר עם המוצר”, או שייתכן שיחייבו אותי לשלוח לו חזרה ובמקרה זה לא כדאי שאתחיל להשתמש במוצר?

המון תודה מראש על הייעוץ, כל תגובה תתקבל בברכה!

פרופיל

פורסם: 02 אוגוסט 2010 12:05 AM   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר מומחה
RankRankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1625
הצטרף  2008-10-07

פיי פאל מתערבים רק אם לא הצלחת להגיע לפתרון עם המוכר

לדעתי הוא יסכים להחזר של ה 25 $ וזה לדעתי החזר הוגן מאוד

ברגע שפתחת לו דיספיוט
פיי פאל מעכבים לא את התשלום ותאמין לי שהוא יחזור אלייך תוך יומיים שלושה

אל תשכח שסוף שבוע וייתכן והוא לא על המחשב
תן לו עד יום שלישי ותראה שהוא יחזור אלייך

פרופיל

פורסם: 02 אוגוסט 2010 02:09 PM   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  2
הצטרף  2010-08-01

תודה על התגובה. מה לגבי התרחיש הזה:

אני רוצה החזר, והוא אומר לי “לא תקבל החזר, תשלח לי את המוצר חזרה ואשלח לך את המוצר הנכון”, ואני, למשל, לא רוצה. במקרה זה הוא יכול לעשות escalate לפייפאל.

האם ייתכן שהם יחייבו אותי לשלוח לו חזרה את המוצר?

אני מנסה להחליט אם בכל מקרה כדאי לי כרגע כבר לפתוח את המוצר ולהתחיל להשתמש בו או לא.

תודה!

פרופיל